Jag rastar din hund när DU behöver det.

Bokar du in enstaka promenader kan du boka och boka av löpande, allt efter hur ditt behov ser ut. Ingen kostnad för avbokning.
2014-05-09 11.35.552014-10-08 13.12.50Bara messa önskade datum och klockslag så bekräftar jag bokningen tillbaka till dig.

Har du ett behov som inte varierar sig så mycket hamnar du på ett heltids- (må-fr), eller ett deltidsabonnemang (3 vardagar/vecka). Du får då en fast kostnad som inte förändras även om du väljer att avboka enstaka dagar. Å andra sidan så får du en lägre timkostnad och en garanti att dina tider alltid är tillgängliga. Självklart får du boka in extra tider utöver de du har om du vill.

Jag är noga med att passa tiden vi kommit överens om. Inom en halvtimme före eller efter bestämd tid så är jag på plats. Jag har backup om jag blir sjuk. Jag reser generellt inte bort och försöker lösa semestern med ersättare så i stort sett kan du va säker på att jag jobbar året runt med undantag för röda dagar. mina ersättare träffar hundarna regelbundet så ingen hund behöver stå ut med en främling. Jag försöker också hålla samma hundar med samma rastare för att få kontinuitet i träning och för att hunden ska känna sig trygg.

Hundarna jag går med, går ensamma med mig med några få undantag. Detta passar alla hundar som inte är så glada i andra hundar, folk, barn eller vad det nu kan vara. Vi tränar alltid på det som behövs, typ hundmöten och att inte dra i kopplet, samt kunna vara stilla och vänta. Vill du att vi tränar annat går det utmärkt att fråga.
Generellt får hundarna jag går med inte hälsa på andra hundar eller människor. Jag tränar dem istället i att kunna vara lugna medan jag pratar med någon annan (med eller utan hund). För de hundar som gillar det hoppar vi upp och ner på stenar och andra naturliga hinder för att stärka hundens självförtroende och träna upp balansen.

2014-08-15 14.31.11

CYMERA_20141008_203829

Jag arbetar endast med positiv uppmuntran. När jag hittar ett”problem” säg hundmöten, så tränar vi det varje gång vi möter en annan hund genom att försöka hålla oss på det avstånd som känns tryggt för hunden, uppmuntra ett korrekt beteende (lugn, ickestressad, gärna ointresserad hund) och närmar oss försiktigt allt eftersom det blir lättare.

Med en ny hund lägger jag i början ner mest energi på att hunden ska lära känna mig, och kunna känna sig trygg med mig i andra ändan av kopplet. Vi håller oss nära huset. Jag kollar av hur hunden går, hur den klarar andra hundar och folk och testar de vanligaste kommandona. Allt eftersom går vi längre bort tills vi hittar några bra rundor på ca 30 minuter. En ny hund lär jag känna ordentligt innan den eventuellt får träffa en annan hund (oftast mina egna). När hundarna möts i början är vi alltid två personer och vi skapar ett naturligt möte utomhus, i en miljö där hundarna känner sig trygga.

CYMERA_20140410_154337Jag är utbildad hunddagispersonal och detta har jag kompletterat med föreläsningar och seminarier. Jag har hundar av alla sorter i alla storlekar. Jag har hundar som är gamla och slöa, valptossiga, osäkra, skotträdda, hundar som gör utfall, hundar som drar enormt och givetvis hundar som är lugnet själv. Jag kan det här och jag är bra på det.CYMERA_20140410_154226

Det är lätt att tro att en hundrastning bara är en hundrastning. En promenad runt en skogsdunge med en oengagerad person i ena ändan av kopplet.
Mina hundpromenaderser aldrig ut så.
Och för att verkligen förklara hur mycket ni får för era pengar så har jag under mitt första år tackat ja till alla bokningar jag fått och inte avbokat en enda promenad. Det gör mig till ett väldigt tryggt och stabilt alternativ. För de av mina kunder som har scheman som kan förändras väldigt snabbt har det alltid ordnat sig.
Jag har fått dragiga hundar att gå bättre, fått stissiga hundar att hitta ett lugnare tempo och jag har blivit omkulldragen och släpad i både lera och snö när hunden gjort utfall och jag inte har varit beredd. Jag har också bistått med nycklar vid utelåsning, ryckt ut akut vid migränanfall och gått en extra promenad för att husse eller matte blivit oplanerat sena hem från jobbet.

Jag är som den där grannen som e så bra att ha, men troligen lite mer tillgänglig och pålitlig, kunnigare och dyrare.2014-04-02 10.19.552014-08-21 13.00.152014-05-28 10.22.22

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *