Grisen och jag drivs i ett litet företag som heter Doggly Sverige KB (969767-9125). Doggly Sveerige KB ägs och drivs av mig och min man Mattias. En liten och väldigt personlig verksamhet med andra ord, där allt går ut på att era och våra hundar ska ha det bästa vi kan ge dem.

Vi som kommer promenera med era hundar heter Tess, Robert och Vanessa. Min stand-in om jag är sjuk är min man Mattias. Det är därför han allt som oftast följer med ut på Intromöten, så att han också får träffa er och era hundar.

Mattias och Jag har två portugisiska vattenhundar, Ninja och Samuraj. Ninja och Samuraj följer ibland med mig ut på promenad och de hundar som gillar kompisar brukar alltid förr eller senare få träffa dessa två ganska busiga herrar.

Det här är Ninja.

(Eller Grisen som jag ständigt kallar honom.)ninja_badar

Ninja är född i April 2011. Han är en ständigt glad kille som gillar bus, lek och att bada. När vi går ute går han oftast med nosen i backen och frustar i sitt spårande. Vad han spårar mer exakt vet vi oftast inte, men han är fullt koncentrerad.
Han är världens snällaste och lyder oftast riktigt bra. Det enda han är riktigt dålig på är att inte springa fram och hälsa om han är lös och vi träffar på en annan lös hund. det brukar alltid sluta med två lyckliga kompisar som jagar varandra och ägare som som skrattar åt det hopplösa i att få nån av hundarna att lyssna.

Vi tränar dogparkour med Ninja. Så varje promenad ger nya utmaningar. Hoppa upp på stenar, balansera på stockar, krypa under naturliga hinder och så vidare. Vi använder oss av det vi hittar under promenaderna. Ibland smiter vi in på en tom lekplats och tränar balans på gungor och åker rutschkana.

Ninja är renrasig och köpt hos Havslängtans kennel.

Det här är Samuraj.

Samuraj

Samuraj är det senaste tillskottet i vår familj, född i April 2013. Vi hämtade honom i början av Juli, från Sea King´s kennel i Värmskog, strax utanför Karlstad. Då var Samuraj 8 veckor gammal.

Just nu ägnar han större delen av sin tid åt att bita oss och äta upp vår inredning med sina sylvassa valptänder. Han är supersocial, superglad och älskar allt och alla. Med sina blå ögon och sin fina portisklippning smälter han allas hjärtan, trots att han är snabb att ge dem ett tjuvnyp.

Samuraj är väldigt pigg och lättlärd. Han snappar upp tricks innan vi fattar att han kan dem. Efter första veckan hemma hade han lärt sig sitt nya namn och kom genast när vi ropade och förstod både sitt och nej.

Det här är Jag. tess_2013

Jag är född i Maj 1972. Jag är fyrbarnsmamma, fru sedan 2006 och tillsammans med samma kille som jag föll för någon gång under slutet av 1992. Större delen av mitt liv har jag varit hemmafru, vilket jag har älskat. Det har gett mig tid för att driva egna företag och jag har bland annat haft en webb-baserad spabutik. De senaste åren har jag jobbat som mat-tant på gymnasieskola, där jag har haft ansvaret för sallader åt 1200 elever samt serverat mat. Jag har trivts väldigt bra!

Jag är social och har många intressen, allt från datorer till hundar, matlagning, kost och näringslära, men först, störst och närmast mitt hjärta är min familj. Familjen består förutom av mig och Maken, av barnen födda 1994, 1996, 1997 och 2000. Tre killar först och sist en tjej. Och av hundarna, de är lika mycket familj som vi andra, Ninja och Samuraj (2013).
Det enda jag är riktigt dålig på är att slutföra mina hemma-projekt. Jag älskar att starta ”projekt” hemma, men tröttnar alltid innan jag är klar. Annars ser jag sällan några hinder. Allt jag inte kan, kan jag alltid lära mig om det behövs!